poster

ÄR DET INTE KONSTIGT NÄR VI VÄNJER OSS VID
ATT SAKER GÅR SÖNDER?

Hur kommer det sig att saker går sönder så snabbt? Det är nästan som att det är meningen. Men ännu konstigare är det väl att vi verkar tycka det är ok, som om kvalitet inte längre spelar någon roll.

TÄNK OM VI KAN VÄNJA OSS VID ATT SAKER HÅLLER ISTÄLLET?
DET TYCKER VI!

DET BLEV 67 NEJ INNAN DET BLEV EN JA-BYXA.

Det här är arbetsbyxa 1459, en av våra mest älskade byxor. Den står stark och stabil på ett fundament av 67 kritiska nej. 67 nej som lett till lika många förbättringar sedan den kom för 7 år sedan, och lika många bevis för hur vi jobbar på Blåkläder.

Varje nej från oss kan betyda en bättre arbetsdag – med färre ”åh nej!” från de som jobbar i arbetsbyxa 1459. Och det säger vi ja till. För på en arbetsplats kan kvalitet göra stor skillnad.

ETT STEG BAKÅT KAN VARA FÖRSTA STEGET FRAMÅT.

Vi på Blåkläder bestämde oss för att göra en skyddssko som var lika funktionell och slitstark som våra arbetskläder. En sko som är lika säker för miljön – de som arbetar med att tillverka den, och för de som jobbar i den. En byggnadsarbetare tar i snitt 80 miljoner steg under sitt arbetsliv så vi designade en ny, pålitligare sko – stabil nog för att vara en stöttande partner under många år. Det fanns bara ett problem. Hur mycket vi än letade kunde vi inte rätt fabrik som gav oss full insyn och total kvalitetskontroll.

Så istället för att kompromissa med saker som är viktiga för oss tog vi ett steg tillbaka. Vi lärde vi oss allt om att tillverka skor och byggde vår egen skofabrik. Så med ett steg tillbaka kan vi nu tillverka skyddsskor som är bättre lämpade för 80 miljoner steg framåt.

SANN KVALITET STARTAR MED LIVSKVALITET.

Vår Blåkläderfamilj, som finns på allt fler ställen runt planeten, betyder allt för oss. Och de gör all skillnad. Vår största prioritering är att de mår bra. Tack vare dem kan vi åstadkomma nästan allt, men utan dem – nästan inget. Kärnan av vårt planeringsarbete är att prioritera en stabil produktion som skapar anställningstrygghet och starka, långsiktiga relationer med våra kunder, våra partners och leverantörer.

HÅLLBARHET ÄR INTE BARA EN GREJ. DET ÄR VARJE LITEN GREJ.

Vi bygger in ansvarstagande och slitsyrka i varenda länk av vår värdekedja och i varje liten detalj av våra produkter. Allt spelar roll. Vi vill hjälpa våra kunder att göra hållbara val genom att tänka på allt, så att de kan tänka på lite mindre.

Blåkläder är ett familjeägt företag, och vi har alltid sett vårt företag som en del av familjen. Det inkluderar speciellt alla som arbetar med eller inom Blåkläder. Med outtröttligt engagemang och höga förväntningar strävar vi efter att framtidssäkra vårt redan starka företag. Ett företag – som fullt av självförtroende och uthållighet är tillräckligt starkt för att aldrig låta kortsiktiga vinster styra och tillräckligt tufft för att fatta rätt beslut. Både för idag och för imorgon.

Vi bryr oss väldigt lite om kvartalsrapporter, men vi bryr oss väldigt mycket om nästa generation. Det är i helheten och långsiktigheten vi gör skillnad. Att vara ett hållbart företag är nämligen inte något vi är, eller inte är. Det är en levande process av ständig optimering för människornas, planetens och lönsamhetens bästa.

I tre generationer har vi gått vår egen väg, och vår övertygelse är starkare än någonsin: Det behövs inte fler produkter, det behövs bättre produkter.

Kundservice:
0325-66 19 10

Blåkläders Huvudkontor

Box 124

512 23 Svenljunga

Öppettider

Måndag-torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-15:15

Lunchstängt 12:00-12:45

Besöksadress

Prästagärdet 3

512 53 Svenljunga

© 2024 BLÅKLÄDER AB. Alla rättigheter förbehållna.