VARFÖR VÄLJA BLÅKLÄDER?

Med rötter i hjärtat av den svenska textilindustrin har Blåkläder en lång och stolt historia av klädproduktion för både mode och industri. Efter mer än 60 år i branschen har vi en djup förståelse för hur man producerar arbetskläder.

SOCIALT ANSVARSTAGANDE & HÅLLBAR PRODUKTION 

Hållbarhet ligger i Blåkläders DNA. Det är därför vi är särskilt stolta över att våra fabriker i Myanmar har tilldelats LEED Platinum-status, den högsta klassificeringen i LEED Green Building Certification för miljövänliga byggnader. Men för oss på Blåkläder handlar hållbarhet om mer än miljöfrågor. Vårt sociala ansvar är det som verkligen definierar oss. Vi ser säker anställning, tillgång till hälso- och sjukvård och långsiktigt stöd till de samhällen där vi verkar som en fråga av yttersta vikt. 


OÖVERTRÄFFAD KVALITET & LIVSTIDSGARANTI PÅ VÅRA SÖMMAR 

Våra arbetskläder är kända för att hålla länge och överleva de tuffaste förhållandena. Långvarigt hållbara plagg är och har alltid varit Blåkläders modell, och därför är vi mycket stolta över vårt löfte ”Livstidsgaranti på sömmar”. Detta speglar vår starka tro på våra produkter, liksom vårt löfte till kunden att sömmarna inte kommer att gå sönder förrän kläderna är utslitna.  


FULLT KONTROLLERAD OCH TRANSPARENT VÄRDEKEDJA 

Ett begränsat antal och noggrant utvalda leverantörer är grunden för en hög grad av transparens och kontroll i en värdekedja. I samma anda som vi gör allt annat – hela vägen – arbetar vi i nära relationer med våra partners och leverantörer för att minska vårt globala fotavtryck, använda mer hållbar energi och vara mer effektiva med resurser. Med endast nära och långsiktiga leverantörsrelationer kan vi se till att vår värdekedja är så öppen och transparent som möjligt.  

KORT OCH EFFEKTIV LEVERANTÖRSKEDJA

Vi håller antalet partners i vår leveranskedja till ett minimum. Vi tror att nyckeln till ett djupt hållbart arbete i en leverantörskedja är att ha nära relationer till alla leverantörer. Ett begränsat antal och noggrant utvalda leverantörer är grunden för en hög grad av transparens i en leveranskedja. Den totala Blåkläder-leverantörsbasen är mindre än 100 partners. I vår bransch är det inte ovanligt att företag har 5-10 gånger så många. Ur vår synvinkel är detta det enda rätta sättet att göra det på.

FÖRETAGSUNIK ONLINE-SHOPPNING

Genom att göra era inköp i vår kundunika och personliga webbshop får ni som företag ökad tillgänglighet, full kontroll och snabbare leveranser. Läs allt om hur det går till här!

FÖR HÅRT JOBBANDE KVINNOR 

Även om branschen länge har dominerats av män är det absolut ingen tvekan om att kvinnor har rätt till samma alternativ när det gäller arbetskläder. Därför kan vi på Blåkläder stolt konstatera att vi erbjuder kompletta damkollektioner i alla yrkeskategorier. Vi har till och med gravidbyxor! 


OUTTRÖTTLIG PRODUKTUTVECKLING – TILLSAMMANS MED VÅRA SLUTANVÄNDARE 

På Blåkläders avdelning för produktutveckling kör vi med full gas. Under de senaste åren har 800 nya produkter sett dagens ljus och det totala antalet unika artiklar i lager är imponerande 20 000. 

Detta är dock något som vi aldrig kunde ha åstadkommit själva. De viktigaste produktutvecklarna i det stora hela är våra slutkunder, och de har varit schyssta med att hjälpa oss genom att testa och ge nödvändig feedback.  


”På NCC uppskattar vi att Blåkläder ständigt söker förbättrade lösningar, men håller fast vid sina hörnstenar i fråga om kvalitet, funktion, design och hållbarhet. Det ger oss både förnyelse och trygghet.” 

- Lene Kiil, Avtalsansvarig på NCC

  


ER PROFIL – VÅR ANGELÄGENHET

Vad skulle ett fotbollslag vara utan sitt emblem? Era arbetskläder säger mycket om vilka ni är – både som professionella och som företag. Våra Value Added Services (VAS) inkluderar bland annat transfer, broderi eller specialtjänster såsom förlängning eller förkortning av byxor, sy på reflexer, personlig packning och mycket mer. För att säkerställa att allt görs rätt så gör vi det själva, och oss kan ni lita på. 


TOPPMODERN LAGERVERKSAMHET & 
SKYHÖG LEVERANSSÄKERHET 

Med upp till 3 miljoner produkter i lager, uppdelat på 20 000 olika artiklar, och en evigt flödande ström av order från hela världen, är det en utmaning att organisera logistiken. Men oroa dig inte, vi och våra robotvänner fixar detta. 

Tack vare vår toppmoderna och helautomatiska logistiklösning som heter AutoStore, plockar lagerpersonalen cirka 20 000 plagg per dag, ett antal som kan gå upp till 35-40 000 under säsongstopparna. Och som om detta inte vore tillräckligt imponerande så resulterar allt detta till en leveranssäkerhet på fantastiska 97%. 
Siffror som talar sitt tydliga språk.  


LÅT OSS VÄGLEDA DIG 

Låt oss hjälpa dig att hitta de perfekta arbetskläderna. Allt sammanfattat i våra guider och tips. 

UTBILDA DIG!

HAR NI FRÅGOR? 

Härligt, vi svarar mer än gärna på dem. Eller, om ni behöver hjälp med att komma igång med er specialanpassade webbshop, ring eller maila oss.

KONTAKTA OSS

HITTA DIN BUTIK 

Med över 5 000 Blåkläder-återförsäljare över hela världen kan vi försäkra dig om att du kommer hitta den närmaste. Titta bara här.

HITTA BUTIK
Växel:

0325-66 19 00

Kundservice:

0325-66 19 10

Blåkläders huvudkontor

Box 124

512 23 Svenljunga

Öppettider

Måndag-torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-15:15

Lunchstängt 12:00-12:45

Besöksadress

Prästagärdet 3

512 53 Svenljunga


© 2022 BLÅKLÄDER AB. Alla rättigheter förbehållna.