VARFÖR VÄLJA
BLÅKLÄDER?

Med rötterna stadigt planterade i den svenska textilindustrins hjärta har Blåkläder en lång och stolt historia av produktion av arbetskläder.

Vi testar, misslyckas och lär oss. Vi väljer bort för att göra det enkelt att välja rätt. Vi säger nej, vi gör de svåra valen och tar de svåra besluten. Så att du slipper. 

DÄRFÖR:

VI FÖRBÄTTRAR ARBETSLIV

Vi är djupt rotade i Skandinaviens genuina arbetarkultur, känd för sina hårt arbetande människor och kraftfulla miljö. Blåkläder har antagit utmaningen att förbättra arbetsliven för de professionella hantverkare som bygger våra samhällen. Tum för tum. Söm för söm.

VI SAMARBETAR MED VÅRA KUNDER

På Blåkläders avdelning för produktutveckling kör vi för fullt. Över 1200 nya produkter har sett dagens ljus under de senaste åren. Det tackar vi våra engagerade slutanvändare för, de är våra absolut viktigaste produktutvecklare. Utan deras ständigt återkommande val, tips och kritik hade varken vi eller våra produkter varit vad de är idag. 

VI SÄGER NEJ TILL MER ARBETSKLÄDER

Det är vår fasta övertygelse att världen skulle må bra av att minska mängden kläder som produceras till förmån för plagg av högre kvalitet. Innovativt tänkande och långsiktig användning vinner alltid i slutändan.
Så vi säger nej till mer arbetskläder, men ja till rätt arbetskläder. Vi säger nej till snabba affärer, förhastade beslut och tillfälliga (ofta bristfälliga) lösningar.

"NYSKAPANDE LAGERVERKSAMHET OCH SKYHÖG LEVERANSSÄKERHET"

Tack vare den banbrytande och helautomatiska logistiklösningen AutoStore så hanterar vår lagerpersonal cirka 40 000 plagg per dag, en siffra som kan bli så hög som 45 000 under säsongstopparna. Och som om detta inte vore tillräckligt imponerande så resulterar allt i en leveranssäkerhet på skyhöga 97%. Siffror som talar för sig själva, och lite till.

TRE GÅNGER LÄNGRE LIVSLÄNGD PÅ PLAGGEN

Plagg från Blåkläder har tre gånger så lång livscykel än produkter av lägre kvalitet. Hos oss får du även ett plagg som är tillverkat i en socialt och miljömässigt hållbar produktion. Vi vågar påstå att nyckeln till ett genuint hållbart arbete i en leverantörskedja är att ha direkt tillgång till alla leverantörer och bygga nära relationer över tid.

VI KOMPROMISSAR ALDRIG MED KVALITETEN

Våra arbetskläder är kända för att hålla länge och överleva i de tuffaste väderförhållandena, vilket vi är väldigt stolta över. Hållbara och slitstarka kläder är och har alltid varit modellen för Blåkläder. Därför står vi starka och rakryggade i vårt löfte om livstidsgaranti på plaggens sömmar. 

ALLA STILAR, STORLEKAR OCH FÄRGER

En av Blåkläders viktigaste tillgångar är vårt omfattande utbud av stilar, storlekar och färger. Vi har alltid tillräckligt med produkter på lager, redo att skickas ut till valfri destination i världen, vanligtvis inom en dag från det att beställningen kommer in.

FÖR HÅRT ARBETADE KVINNOR

Även om branschen länge har dominerats av män är det ingen tvekan om att kvinnor har rätt till samma alternativ och förutsättningar när det gäller arbetskläder. Därför kan vi på Blåkläder stolt konstatera att vi erbjuder kompletta damkollektioner i alla yrkeskategorier. Vi har till och med gravidbyxor. 

Hållbarhet ligger i Blåkläders DNA, och vi är särskilt stolta över att våra fabriker i Myanmar har tilldelats LEED Platinum-status, den högsta klassificeringen i LEED Green Building Certification för miljömässigt hållbara byggnader. Men för oss på Blåkläder handlar hållbarhet om mer än miljöfrågor. Vårt sociala ansvar är det som verkligen definierar oss. Vårt huvudfokus här är trygg anställning, tillgång till sjukvård och långsiktigt stöd till de samhällen där vi verkar.

SOCIALT ANSVARSTAGANDE OCH HÅLLBAR PRODUKTION


FUNCTION

QUALITY

DESIGN

SUSTAINABILITY

VÅRA HÖRNSTENAR -
VÅRT ALLT

Vi tror starkt på våra värderingar och principer och försöker förverkliga dem varje dag, året runt, decennium efter decennium. Eller, som vi kallar dem, våra hörnstenar: kvalitet, funktion, design och hållbarhet. Vi har en passion för dem, tror på dem, står för dem och lever efter dem. Utan Blåkläders hörnstenar är vi ingenting.


SE FILMEN

This content cannot be shown due to your cookie settings. In order to access the content you need to update your settings and allow marketing cookies Här
Kundservice:
0325-66 19 10

Blåkläders Huvudkontor

Box 124

512 23 Svenljunga

Öppettider

Måndag-torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-15:15

Lunchstängt 12:00-12:45

Besöksadress

Prästagärdet 3

512 53 Svenljunga

© 2024 BLÅKLÄDER AB. Alla rättigheter förbehållna.