HÅLLBARHET
BECAUSE TOMORROW MATTERS

Vi har alltid haft hållbarhet djupt rotat i oss. För ända sedan Blåkläders födelse har vi producerat hållbara arbetskläder. Med tiden har hållbarhetstänket utökats och genomsyrar nu varje del av vår världsomspännande organisation. Vi tror på hållbarhet. För morgondagen betyder allt.

BLÅKLÄDERSHÅLLBARHETSRAPPORT
LÄS RAPPORTEN

VÅRA GRÖNA FABRIKER

Hållbarhet ligger i Blåkläders DNA. Därför är vi extra stolta över att våra fabriker i Myanmar har erhållit toppbetyget LEED Platinum. Det är den högsta nivån i LEED Green Buildings certifiering för miljömässigt hållbara konstruktioner. Detta innebär en stor framgång för vårt pågående och fortsatta hållbarhetsarbete.

 

VI TAR SOCIALT ANSVAR

För oss på Blåkläder handlar hållbarhet om mer än bara miljömässiga aspekter. Det sociala ansvarstagandet är det som verkligen definierar oss. Därför tycker vi att det är en självklarhet med en trygg anställning, tillgång till sjukvård och långsiktigt stöd till de lokala samhällen där vi är verksamma.

 

EN OÄNDLIG KÄLLA TILL KRAFT

Solen är en förutsättning för vår mänskliga existens och en nästintill oändlig energikälla med liten klimatpåverkan. Med solpaneler, vattenkylda klimatanläggningar och minskad vattenförbrukning tar vi ett långsiktigt ansvar för produktionen av våra plagg och dess klimatavtryck.

 

HÅLLBARFRAKT

Alla våra transporter fylls till brädden

KVALITET

På Blåkläder vet vi att den viktigaste parametern för att minska klimatpåverkan är att våra arbetskläder används så mycket och så länge som möjligt. Ett plagg av hög kvalité möjliggör dessutom en minskning av antalet producerade plagg per person, vilket har en positiv påverkan på miljön på sikt.

TA DEL AV VÅRA TANKAR KRING KVALITET

CERTIFIKAT

På Blåkläder är vi hängivna uppgiften att hela tiden göra vår verksamhet mer hållbar, steg för steg, dag för dag

LÄS MER OM VILKA CERTIFIKAT VI HAR

KEMIKALIER

Att använda en kemisk behandling för att förse ett plagg med specifika egenskaper låter kanske inte som någon speciellt god idé, utan istället något som bör undvikas. Men när det färdiga plagget ska skydda bäraren mot risker som hetta, flammor eller stänk av kemikalier så måste vi tänka annorlunda.

LÄS MER OM KEMIKALIER

 

EN HÅLLBAR POSITION 

För oss på Blåkläder är hållbarhet centralt och vi är övertygade
om att det går hand i hand med goda affärer. Vill du veta mer om vårt
hållbarhetsarbete så svarar jag gärna på dina frågor.

ANN CARLSSON
SUSTAINABILITY MANAGER

ann.carlsson@blaklader.com

 

 

BETTER COTTON INITIATIVE

LÄS MER OM BCI

VÅRT SORTIMENT

SE VÅRA PRODUKTER
Växel:

0325-66 19 00

Kundservice:

0325-66 19 10

Blåkläders huvudkontor

Box 124

512 23 Svenljunga

Öppettider

Måndag-fredag 07:30-16:30

Lunchstängt 12:00-12:45

Besöksadress

Prästagärdet 3

512 53 Svenljunga


© 2021 BLÅKLÄDER AB. Alla rättigheter förbehållna.