poster
BECAUSE TOMORROWMATTERS

En växande befolkning. Gemensamma och begränsade resurser. Det ger oss ett tydligt ansvar att inför kommande generationer arbeta varje dag med att bidra till minskad konsumtion och långsiktigt bruk.

poster
BLÅKLÄDER'SHÅLLBARHETSRAPPORT

VÅR ETISKA GRUNDSYN

NEJ, NEJ, NEJ, JA. ​

Att sträva efter hållbarhet innebär mycket arbete, stora utmaningar och tuffa beslut. Det går tusen nej på ett ja. Vi gör det arbetet för våra kunder. Vi försöker, misslyckas och lär oss – vi gör svåra val och tar impopulära beslut. Vi säger nej – så att du slipper.​

Blåkläder är ett familjeägt företag och vi har alltid brytt oss om det och alla som arbetar här, precis som man ska göra med alla sina familjemedlemmar. Med massor av omsorg, höga förväntningar och stöttande klimat kan vi uppnå vår fulla potential. Först och främst vill vi vara ett hälsosamt företag, starkt och med gott självförtroende – tufft nog för att säga nej. Både idag och imorgon.​

Vi har gått vår egen väg i tre generationer – och gjort allt för att bygga upp långsiktigt ansvarstagande och hållbarhet i varje länk av värdekedjan, och i varje liten detalj i våra produkter. Vi anser att ett hållbart företag inte är något man är eller inte är. Det är en ständig process av att hela tiden optimera vår verksamhet för människornas, planetens och vår vinsts bästa. ​

Vi säjer nej till överkonsumtion av dåliga arbetskläder. Vi säger nej till kortsiktiga vinster, förhastade beslut, tillfälliga åtgärder och oövertänkta snabba lösningar. ​
Vi säger ja till långlivade produkter, relationer och partnerskap. För oss är det den enda hållbara vägen framåt. ​

Vi säger nej till många saker. Du kan säga tack senare. 

VÅRA GRÖNA FABRIKER

Hållbarhet ligger i Blåkläders DNA. Därför är vi extra stolta över att vår fabrik i Myanmar har erhållit toppbetyget LEED Platinum. Det är den högsta nivån i LEED Green Buildings certifiering för miljömässigt hållbara konstruktioner. Detta innebär en stor framgång för vårt pågående och fortsatta hållbarhetsarbete.

VI TAR SOCIALT ANSVAR

För oss på Blåkläder handlar hållbarhet om mer än bara miljömässiga aspekter. Det sociala ansvarstagandet är det som verkligen definierar oss. Därför tycker vi att det är en självklarhet med en trygg anställning, tillgång till sjukvård och stort engagemang i frågor och projekt som bygger det lokala samhället runtom fabrikerna..

EN OÄNDLIG KÄLLA TILL ENERGI

Solen är en förutsättning för vår mänskliga existens och en nästintill oändlig energikälla med liten klimatpåverkan. Med solpaneler, vattenkylda klimatanläggningar och minskad vattenförbrukning tar vi ett långsiktigt ansvar för produktionen av våra plagg och dess klimatavtryck.

poster
KORT OCH EFFEKTIV LEVERANTÖRSKEDJA

Vi håller antalet partners i vår leveranskedja till ett minimum. Vi tror att nyckeln till ett djupt hållbart arbete i en leverantörskedja är att ha nära relationer till alla leverantörer. Ett begränsat antal och noggrant utvalda leverantörer är grunden för en hög grad av transparens i en leveranskedja. Den totala Blåkläder-leverantörsbasen är mindre än 100 partners, och ur vår synvinkel är detta det enda rätta sättet att göra det på. I vår bransch är det inte ovanligt att företag har 5-10 gånger så många leverantörer än oss.

poster
HÅLLBARA LEVERANSER

Alla våra frakter är fyllda till brädden.

OVER 60 YEARS OF DEDICATION TOSUSTAINABLE WORKWEAR

KVALITET

På Blåkläder vet vi att den viktigaste parametern för att minska klimatpåverkan är att våra arbetskläder används så mycket och länge som möjligt. Ett plagg av hög kvalité möjliggör dessutom en minskning av antalet producerade plagg per person, vilket har en positiv påverkan på miljön på sikt.

CERTIFIKAT

På Blåkläder är vi hängivna uppgiften att hela tiden göra vår verksamhet mer hållbar, steg för steg, dag för dag. Att bli ett fullt ut hållbart företag sker dock knappast över en natt, för hållbara arbetskläder omfattar i dag långt fler faktorer än endast kvaliteten på plaggen.

KEMIKALIER

Att använda en kemisk behandling för att förse ett plagg med specifika egenskaper låter kanske inte som någon speciellt god idé, utan istället något som bör undvikas. Men när det färdiga plagget ska skydda bäraren mot risker som hetta, flammor eller stänk av kemikalier så måste vi tänka annorlunda.

A SUSTAINABLE POSITION

För oss på Blåkläder är hållbarhet centralt och vi är övertygade
om att det går hand i hand med goda affärer. Vill du veta mer om vårt
hållbarhetsarbete så svarar jag gärna på dina frågor.

ANN CARLSSON
SUSTAINABILITY MANAGER

THE BETTER COTTON INITIATIVE

WEBBSHOP

Kundservice:
0325-66 19 10

Blåkläders Huvudkontor

Box 124

512 23 Svenljunga

Öppettider

Måndag-torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-15:15

Lunchstängt 12:00-12:45

Besöksadress

Prästagärdet 3

512 53 Svenljunga

© 2023 BLÅKLÄDER AB. Alla rättigheter förbehållna.