This content cannot be shown due to your cookie settings. In order to access the content you need to update your settings and allow marketing cookies Här

VÅR SKOKOLLEKTION

Varje beståndsdel och komponent är noggrant utvecklad och utvärderad.  
Vår kollektion med arbetsskor håller samma höga standard som våra arbetskläder.

poster
ELITE & RETRO SKOKOLLEKTIONER

BEVARA DEN NATURLIGA STÖTDÄMPNINGEN

Foten har, helt naturligt, en överlägsen stötdämpning. Denna vill man inte ta bort utan istället bevara. Med ett väl valt stötdämpande material ökar komfort och minskar stötupptagning från andra delar av kroppen.

STABILISERING GENOM HELA STEGET 

Fotbädden är rätt utformad för att, från hälinsättning, genom rullfasen till frånskjutsfasen, ge dynamik och stabilitet i steget. Hela denna rörelse har optimerats av ortopedingenjörer från Camp Pro. 

TRYCKFÖRDELNING ÖVER STÖRRE KONTAKTYTA

Fotbädden är utformad så foten får så stor kontaktyta mot
fotbädden och integrering med skon som möjligt. Detta fördelar belastningen för foten och ger en stödjande funktion och förebygger belastningsskador.

”Man har ju på sig sina arbetsskor 10-11 timmar om dagen, så det är jätteviktigt att de är sköna och gör det som de ska.” 

— Fredrik Larsson, Snickare

”För oss som jobbar mycket på tak är stabiliteten i skorna extra viktig.

– Per Uddén, Snickare

 

poster
47%

Nära hälften av sjukdomarna inom bygg- och anläggning i Sverige, 47 procent, utgörs av belastningssjukdomar. Det är den i särklass vanligaste arbetssjukdomen. Källa: Byggnadsarbetaren

SAMARBETEN MED DE BÄSTA

Kvalitet och funktion kommer alltid först när vi utvecklar en produkt. Så även för skor. Våra brukare är de som vet bäst vad våra produkter utsätts för varje dag. Vi söker alltid samarbeten med partners som verkligen förstår vad som krävs för att möta båda våra egna krav men också våra brukares. Vi är stolta över att kunna säga att vi samarbetar med de bästa!

— Anders Carlsson, VD Blåkläder

ANDERS CARLSSON, VD BLÅKLÄDER

BÄST I LÄST

Lästen är som chassit på en bil. Utan stabilitet blir resan inte bekväm. Därför är lästen A och O för en bra passform och balans för skon som helhet. Att nå dit kräver många års erfarenhet och är i grunden ett genuint hantverk. Fagus är ett av få företag som besitter denna kunskap och erfarenhet och tillsammans med dem har vi utvecklat våra egna läster.

600 ÅR AV SAMLAD ERFARENHET

För att utveckla bra skor måste vi förstå de biomekaniska förutsättningarna kring hur foten fungerar och vad den behöver för att supporta foten och hela kroppen genom hela arbetsdagen. 

Så vi kontaktade Camp Pro, vars ortopedtekniker har mer än 600 års samlad kompetens inom ortopedi, fotbiomekanik och rehabilitering. Vårt samarbete med Camp Pro gjorde det möjligt för oss att kontrollera olika idéer om exempelvis läster och sulor, vilket gav oss djupgående kunskap.  

 

Kundservice:
0325-66 19 10

Blåkläders Huvudkontor

Box 124

512 23 Svenljunga

Öppettider

Måndag-torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-15:15

Lunchstängt 12:00-12:45

Besöksadress

Prästagärdet 3

512 53 Svenljunga

© 2024 BLÅKLÄDER AB. Alla rättigheter förbehållna.