poster
GIVE A DAMNTHE STORY

HISTORIEN BAKOM BLÅKLÄDERS NYA KOLLEKTION MED ARBETSSKOR

Det började för ett par år sedan med ett telefonsamtal från Skåne. ”Det finns inga riktigt bra arbetsskor på marknaden, så ni borde tillverka dem”, lät det på andra sidan luren. 

Samtalet från en ortoped i Skåne till Blåkläder VD Anders Carlsson satte bollen i rullning. Anders som har en mångårig erfarenhet av skotillverkning satte genast ihop en arbetsgrupp med specialistkompetens inom teknik, funktionalitet och ergonomi. Därefter påbörjades arbetet med att ta fram en helt ny kollektion arbetsskor. 

Varje beståndsdel och komponent är noggrant utvecklad och utvärderad och vår kollektion med arbetsskor håller samma höga standard som våra arbetskläder. För att kunna hålla den allra högsta standaren har arbetsskorna tagits fram från grunden. Med en egen läst, utvecklad tillsammans med Fagus i Portugal, har vi full kontroll över hela processen. Från läst till att skon levereras till slutkund. 

SAMARBETE MED DE BÄSTA 
Vi vill att en bra arbetssko ska skydda mot mer än vassa spikar, ogynnsamma underlag och yttre stötar. En bra arbetssko ska skydda och förebygga mot långsiktiga besvär så att användaren får de bästa förutsättningarna både på arbetet och på fritiden. Det ska helt enkelt vara en arbetssko för framtiden. 

För att kunna uppnå våra högt uppsatta mål valde vi att samarbeta med Camp Pro. Som en av Nordens ledande ortopedkliniker har Camp Pro möjlighet att förändra sättet vi ser på arbetsskor. Deras ortopedingenjörer har tillsammans mer än 600 års expertis inom ortopedi, fotbiomekanik och rehabilitering. 

EN SKOKOLLEKTION FÖR FRAMTIDEN 
Ortopedingenjörerna på Camp Pro har, tillsammans med oss, utvecklat en fotbädd som ska ge användaren stabilitet för foten, integrering med skon och bibehålla dynamiken i steget. Allt för att underlätta och förhindra överbelastningar och snedbelastningar som riskerar att påverka hela kroppen. Rätt skor för arbetet kan bland annat förebygga och underlätta knä- och höftproblem, hälsporre, ländryggssmärtor och inflammationer. Det är aspekter som är lika viktiga att förhindra som yttre påverkan. 
Vår nya skor omfattar alla användare, oavsett yrkeskategori. Det är en skokollektion för framtiden. 

Växel:
0325-66 19 00
Kundservice:
0325-66 19 10
Blåkläders huvudkontor

Box 124

512 23 Svenljunga

Öppettider

Måndag-torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-15:15

Lunchstängt 12:00-12:45

Besöksadress

Prästagärdet 3

512 53 Svenljunga


© 2022 BLÅKLÄDER AB. Alla rättigheter förbehållna.