Blåkläders damkollektion

Verksamhetsområdet har länge dominerats av män, men det finns ingen som helst tvekan om att kvinnor ska ha rätt till samma förutsättningar när det gäller arbetskläder. Därför fortsätter Blåkläder att utveckla sina damkollektioner med oförtröttlig kraft.

Blåkläder har sedan starten av sin damsatsning 2016 ökat sin produktkategori dam med över 150 artiklar, där bredden av nya kollektioner för fler yrkesgrupper varit det primära fokuset.

- Vi har idag kompletta kollektioner med passform för dam inom samtliga yrkeskategorier. Drivkraften ligger i utmaningen att utveckla produkter som gör tjejernas vardag säkrare, enklare och bekvämare, säger Rose-Marie Näsström, ansvarig produktutvecklare på Blåkläder. Sedan starten har samtliga plagg utvecklats och tagits fram med hjälp av världens skarpaste experter; de yrkesverksamma kvinnorna i branschen.

Blåkläder efterfrågade testpiloter i samband med sin lansering av en ny varselkollektion 2016. Det är tack vare ovärderlig feedback från dessa tjejer som Blåkläder fått den fantastiska möjligheten att testa, ändra, testa, justera och ändra igen, tills att det färdiga plagget har suttit som det ska.

- Att arbeta en hel dag i kläder som inte känns bekväma är hemskt. Därför har vi och kommer fortsätta arbeta med våra viktiga slutanvändare för att ge samma bekväma och funktionella förutsättningar som killarna redan har, säger Rose-Marie Näsström.
Det är ingen nyhet att kvinnor och män har olika kroppsformer. Men det finns även olika kroppstyper bland kvinnorna, vilket är en stor utmaning då Blåkläders ambition är att ta fram plagg som passar precis alla, även de som är gravida. Det känns fantastiskt kul att äntligen kunna erbjuda de tjejerna som arbetar under graviditeten bra sittande arbetsbyxor, säger Rose-Marie Näsström.

Let's change it!

Bara för att din kropp förändras när du är med barn ska du inte behöva sluta jobba. Därför förändrar Blåkläder nu förutsättningarna för alla gravida inom bygg- och hantverksbranschen. Let’s change it!


Att vara gravid inom bygg- och hantverksbranschen har inte alltid varit helt lätt, åtminstone när det har kommit hur man ska klä sig när magen börjar växa. Men nu förändras allt. Blåkläder genomsyras av en kultur där man alltid ser möjlighet till förbättring. Vi på Blåkläder slutar aldrig utmana sig själva och branschen i stort – vilket gravidbyxan är ett väldigt slående exempel på. Vi vågar och vill förändra förutsättningarna för alla gravida inom bygg- och hantverksbranschen till det bättre. Let’s change it!