poster

HÖG KVALITET ÄR DET BÄSTA BOTEMEDLET MOT DÅLIGT OMDÖME

På Blåkläder vet vi att den viktigaste faktorn för att minska vår klimatpåverkan är att våra arbetskläder används så mycket och så länge som möjligt. Ett plagg av hög kvalitet möjliggör dessutom en minskning av antalet använda plagg per person. Vi vet också att hög kvalitet alltid innebär en mindre miljöpåverkan, eftersom det minimerar behovet av transporter, råmaterial eller andra resurser i produktionskedjan. Genom att välja rätt material för varje plagg ökar vi chanserna att plagget håller ännu längre. Detta skapar hållbarhet och kvalitet på varje nivå.

För oss är det viktigast att skapa kvalitativa plagg där slitstyrka och lång livslängd är honnörsord, och då är nyfikenhet och innovation vårt sätt att nå dit. Blåkläders främsta hållbarhetsmål är långvarig användning, och vi håller oss ständigt uppdaterade om den senaste forskningen kring hållbara material och fibrer. Det kan handla om nya fiberblandningar eller helt nya material. Vi testar ständigt nya material och kombinationer som erbjuder en mindre miljöpåverkan utan att kompromissa med kvaliteten. Vi väljer endast de mest hållbara tyger och komponenter, vilket skapar verklig hållbarhet.

Vi undersöker ständigt hur återvunna material kan integreras i våra plagg utan att kompromissa med kvaliteten. Om det återvunna materialet skulle påverka plaggets hållbarhet och livslängd negativt skulle fördelarna med återvinning gå förlorade. Det kan till och med leda till ökad konsumtion och en ännu större miljöpåverkan, vilket är en resursslöseri.

Eftersom våra plagg har komponenter som är svåra att återvinna är det istället särskilt viktigt att vi producerar en hållbar produkt som kommer att hålla länge. Sedan 2018 har Blåkläder deltagit i ett antal lokala och nationella projekt som syftar till att identifiera nyckeln till en hållbar framtid för textilindustrin. Materialblandningar och specifika behandlingar testas för att säkerställa de önskade skyddsegenskaperna och funktionerna, samt för att maximera plaggets livslängd. Dessa fiberblandningar och kemiska behandlingar är avgörande för plaggets funktionalitet som arbetskläder eller skyddsutrustning, men de begränsar också möjligheterna till traditionell återvinning. Istället kan det ofta vara mer fördelaktigt att förbränna plagget med energiåtervinning när det har nått sin maximala användning, eftersom förbränning är det minst miljöbelastande alternativet.

Nyckeln till att identifiera den mest hållbara lösningen ligger i rätt balans mellan funktionalitet, skydd, hållbarhet och miljöpåverkan. Dålig kvalitet är det som är kostsamt!

Kundservice:
0325-66 19 10

Blåkläders Huvudkontor

Box 124

512 23 Svenljunga

Öppettider

Måndag-torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-15:15

Lunchstängt 12:00-12:45

Besöksadress

Prästagärdet 3

512 53 Svenljunga

© 2024 BLÅKLÄDER AB. Alla rättigheter förbehållna.