poster

IN I EVIGHETEN

För oss i kalla Norden har solen en speciell betydelse, den ger oss kraft och energi, något som vi tagit tillvara på och spridit ut till alla delar av vår världsomspännande organisation.
Varje år producerar Blåkläder flera miljoner plagg och den största andelen av plaggen produceras i våra fabriker. I dagsläget kommer närmare hälften av elen i sömnadsproduktionen från solenergi. Men inte nog med det, solenergi är förutom miljösmart även kostnadseffektiv – vi kallar det sun-win.

För oss handlar hållbarhet inte bara om färdiga plagg utan vägen dit. Att göra det man kan för att tillverka hållbart är en av våra insikter efter 60 år i branschen.
Därför arbetade vi länge med hur vi genom minskad energiförbrukning skulle kunna bibehålla våra höga krav på kvalité.

Solen som naturlig energikälla var helt enkelt en lysande idé. Förutom solcellerna som driver fabrikerna är taken i produktionen utrustade med kupoler för ljusinsläpp, så kallade Prismatic Skylights. De släpper in naturligt solljus i lokalerna samtidigt som värmen och UV-strålningen stannar på utsidan. Automatiska sensorer aktiverar en LED-belysning när det är molnigt eller mörkt ute.
Resultatet är minskad elförbrukning och en ljusare samt mer trivsam arbetsplats.

Med en modern solcellspark kan vi utvinna dubbelt så mycket energi som för bara tio år sedan, därför var beslutet enkelt. Vi fortsätter att expandera med förnybar el som framtida energikälla.
Det är också en viktig markör i vår strävan mot att bli den mest hållbara globala aktören på marknaden – nu och i framtiden.

”Vi lutar oss inte tillbaka utan tar fullt ansvar för vårt löfte om att bli lite mer hållbara varje dag!”

Anders Carlsson, MD, Blåkläder
 

Kundservice:
0325-66 19 10

Blåkläders Huvudkontor

Box 124

512 23 Svenljunga

Öppettider

Måndag-torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-15:15

Lunchstängt 12:00-12:45

Besöksadress

Prästagärdet 3

512 53 Svenljunga

© 2024 BLÅKLÄDER AB. Alla rättigheter förbehållna.