poster

BLÅKLÄDER TECKNAR STORT AVTAL MED JYSK

Under ett antal år har 1 000 anställda på JYSK’s danska distributionscenter burit hållbara arbetskläder från Blåkläder. Nu utökas detta avtal avsevärt då Blåkläder kommer att leverera arbetskläder till ytterligare åtta av JYSK distributionscenter över hela Europa, bland annat i Bulgarien, Polen, Ungern och Tyskland.

Efter år av samarbete har danska sängkläders- och madrassjätten JYSK valt Blåkläder som sin stora leverantör av hållbara arbetskläder över hela Europa. Därmed stärker JYSK sitt omfattande arbete med att säkerställa att deras leverantörskedjor bibehåller sin hållbarhet.

– På JYSK fokuserar vi på en ansvarsfull produktion över hela vår värdekedja. Det innebär hållbara material, hållbara förpackningar och hållbar produktion. Som en konsekvens måste våra leverantörer dokumentera att de följer våra leverantörsriktlinjer – vilket Blåkläder gör. Därför tvekade vi inte på att utöka vårat rådande avtal med dem till att inkludera ännu fler länder, säger Frede Jørgensen, lagerchef på JYSK.

Den nya affären är ett tydligt erkännande av Blåkläders väldokumenterade satsning på att leverera hållbara arbetskläder som är tillverkade under socialt ansvarsfulla förhållanden. Bland annat genom att följa hållbarhetscertifieringen STeP by OEKO-TEX.

Tidigare har JYSK hanterat alla arbetskläder internt men i takt med att företaget har vuxit har antalet anställda också gjort det. Som en naturlig konsekvens har detta inspirerat JYSK att göra saker annorlunda. Därför beställs nu medarbetarnas arbetskläder direkt i webbshoppar som är skräddarsydda för JYSK och alla lokala språk som används inom företaget. Alla beställningar packas i Blåkläders centrallager i Sverige och skickas direkt till de platser dit de har beställts. Detta tar bort behovet av ett lokalt lager av arbetskläder för JYSK och minskar dessutom deras behov av att beställa flera olika storlekar som ändå aldrig används.

I Blåkläders produktionsanläggningar i Asien har även speciella logistikrutiner implementerats:
– Frakt spelar en stor roll för vårt klimatavtryck och därför skickar vi bara containrar till Europa när de är helt fulla, säger Peter Mönhage, Sverigechef för Blåkläder.

Eftersom JYSK har automatiserat sina distributionscenter och tagit bort så många tunga lyft som möjligt sysselsätter företaget allt fler kvinnor. Till exempel så är ungefär hälften av arbetsstyrkan i det danska distributionscentret kvinnor.

Denna mycket positiva utveckling i samhället i allmänhet och på JYSK i synnerhet ställer nya krav på arbetskläderna, och tack vare detta har Blåkläder vuxit ut till att bli en internationell ledare när det kommer till arbetskläder för kvinnor. Ett av branschens största utbud av arbetskläder som är anpassade för den kvinnliga kroppen är ett tydligt kvitto på detta. Bland alla dessa plagg finns det exempelvis specialkläder för gravida, i form av en arbetsbyxa som är gjord av stretchmaterial. Detta ger kvinnliga anställda ökade möjligheter att utföra sitt arbete längre in i graviditeten än vad som tidigare var möjligt.

Kundservice:
0325-66 19 10

Blåkläders Huvudkontor

Box 124

512 23 Svenljunga

Öppettider

Måndag-torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-15:15

Lunchstängt 12:00-12:45

Besöksadress

Prästagärdet 3

512 53 Svenljunga

© 2024 BLÅKLÄDER AB. Alla rättigheter förbehållna.