VARFÖR SKA JAG ANVÄNDAVARSELKLÄDER?

VARFÖR SKA JAG ANVÄNDA VARSELKLÄDER? 

Bli synlig var som helst och när som helst i varselplagg. Som yrkesverksam behöver du full sinnesfrid och det personliga skydd som du förtjänar. I plagg med hög synbarhet kan du vara säker på att vara synlig dag eller natt, i alla slags väder, arbetsmiljöer eller situationer. 


Här är några tips om vad du bör tänka på.  

– Om du inte är synlig är du i fara, så enkelt är det. Plagg med hög synbarhetsfunktion är de som skyddar dig genom att låta dig bli sedd i alla situationer. Med andra ord: varselplagg är nödvändiga för din säkerhet. 

– Välj arbetskläder i varsel baserat på vilket yrke och vilka krav du har. Vanligtvis har företaget du arbetar för sina egna regler när det gäller varselplagg, så se till att kolla upp vad som gäller. 

– Du kan vara säker på att Blåkläder kan erbjuda de varselplagg som just du behöver. Efter år av extremt grundlig forskning och flitigt testande har vi utvecklat plagg av högsta kvalitet och skyddande förmåga. 

– Plagg med hög synbarhet är indelade i tre olika klasser, 1-3, och de börjar med klass 1 som är den som har minst krav på reflekterande ytor och reflexer på plagget. Ju högre klass, desto högre är synligheten. 

– Standarden som specificerar prestandakraven för skyddskläder med hög synbarhet är EN ISO 20471. Förutom prestandakrav måste designen av plagg med hög synbarhet också uppfylla vissa kriterier.  


KLASSIFICERING FÖR VARSELKLÄDER

KLASS 1

Fluorescerande material på plagget: 0,14 m² 
Reflekterande material på plagget: 0,10 m²

KLASS 2

Fluorescerande material på plagget: 0,50 m² 
Reflekterande material på plagget: 0,13 m² 

KLASS 3 

Fluorescerande material på plagget: 0,80 m² 
Reflekterande material på plagget: 0,20 m² 

YRKESKATEGORIER SOM ANVÄNDER ARBETSKLÄDER MED HÖG SYNBARHET
De vanligaste yrkeskategorierna där man bär arbetskläder med varselfunktion är: byggnadsarbetare, vägarbetare, operatörer av tunga maskiner, järnvägsarbetare, samhällsservice och flygplatsarbetare. 

EN ISO 20471 – DEN SOM RÄKNAS
Skyddskläder som är certifierade enligt EN 471/20471 ger användaren synbarhet i farliga situationer under alla ljusförhållanden. Nödvändigt höga krav ställs alltid på varselkläder, och framför allt på tygets luminans och reflektion. Plaggen klassificeras utifrån de områden på plagget med synligt material i kombination med reflexområden och specifika designkrav.


HITTA DIN KOMBINATION AV ARBETSKLÄDER MED SAMCERTIFIERING

Blåkläders varselplagg är märkta med en samcertifieringsetikett. Detta för att visa vilken samcertifieringsgrupp det enskilda plagget har, samt vilken klass 1-3 som kan uppnås i kombination med andra typer av plagg. 

Kraven gäller prestanda för huvudmaterialets varselfunktioner, men också designkraven. Varselklädernas tre olika klasser är uppdelade enligt kraven för plaggens minimiytor av varsel- och reflexmaterial. 

Du kan läsa mer om vår samcertifiering här:

Samcertifiering-2021.pdfHämta
KIKA PÅ HELA VÅRAT SORTIMENTAV VARSELKLÄDER
Växel:

0325-66 19 00

Kundservice:

0325-66 19 10

Blåkläders huvudkontor

Box 124

512 23 Svenljunga

Öppettider

Måndag-torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-15:15

Lunchstängt 12:00-12:45

Besöksadress

Prästagärdet 3

512 53 Svenljunga


© 2022 BLÅKLÄDER AB. Alla rättigheter förbehållna.