PAINTER'SGUIDE

HUR VÄLJER JAG DE PERFEKTA MÅLARBYXORNA? 

Ställ höga krav och hitta rätt storlek när du väljer målarbyxor från Blåkläder! Som med alla andra yrkeskategorier finns det ett par saker att tänka på när man väljer och köper arbetskläder för målare. Här är några konkreta tips och andra saker du bör tänka på. 


4-VÄGSSTRETCH FÖR MÅLARE

Först och främst, låt oss börja med huvudpersonerna själva: byxorna (och några shorts, naturligtvis).

1079 Målarbyxa 4-vägsstretch (med spikfickor) 
1089 Målarbyxa 4-vägsstretch (utan spikfickor) 
1088 Målarshorts 4-vägsstretch 
Kvalitet 1645: 92% polyamid, 8% elastan, dubbelvävd, 4-vägsstretch 230 g/m². Tunnare 4-vägsstretch som är både komfortabel och slitstark. Materialet är Oeko-Tex 100 certifierat. 
– 4-vägsstretch garanterar mjukhet och smidighet 
– Hällor i sidorna med knapp för hammarhållare 
– D-ring i gummi 
– Fickor för spackel, målarkniv och borste 
– Extra breda fickor med verktygshankar  
– Extra ficka med dragkedja 
– CORDURA®-förstärkta knäfickor i stretch både på insidan och utsidan 
– Stretchpaneler i mesh för bättre ventilation 
– Avsmalnande ben 
– Förstärkta benavslut som skyddar mot slitage 

Målarbyxorna 1079 och 1089 kommer i fantastiskt mjuk och följsam 4-vägsstretch som är stark och elastisk i alla riktningar. 1079 med hängfickor och 1089 utan hängfickor är konstruerade för att klara krävande arbetsuppgifter utan att kompromissa med komfort och passform.  

Byxorna har avancerade detaljer och specialanpassade fickor för spackel, målarkniv och borste. Knäskyddsfickorna är förstärkta med CORDURA®-stretch för ökad rörlighet. Mjuk meshstretch i knäveck för god ventilation. Benavslut med förstärkning på baksidan ger effektivt skydd mot slitage. 1088 är shortsversionen av målarbyxan 1079, och de är extremt mjuka och rörliga. 


FÖR FLEXIBLA MÅLARE

1910 Målarbyxa med stretch 
7910 Målarbyxa med stretch dam 
Kvalitet 1000: 100% bomull, canvas, 270 g/m². Lättare arbetskvalitet för behaglig komfort. Passar med fördel inom profil/service men även som lättare hantverkskvalitet vid inomhusarbete eller i varmare klimat. Materialet är Oeko-Tex® 100 certifierat.  

Målarbyxan 1910 med stretchpaneler finns även i dammodell 7910 och är ett modernt, bekvämt och mycket rörligt plagg som sätter den ultimata komforten och användbara ficklösningar i första rummet. Byxan har stretchpaneler på noggrant utvalda ställen såsom gren, knän, stuss och vad.  

Den höga andelen bomull i byxan gör att den får en utmärkt absorptionsförmåga som förhindrar genomblödningen av färg och färgfläckar på huden. 1910 har en specialanpassad och CORDURA®-förstärkt spackelficka och maximerade spikfickor samtidigt som den eftertraktade komforten också finnes i knäskyddsfickorna av CORDURA®-stretch. 


NÅGRA AV VÅRA POPULÄRASTE MÅLARBYXOR

1079 Målarbyxa 4-vägsstretch 
7179 Målarbyxa 4-vägsstretch Dam  
Kvalitet 1645: 92% polyamid, 8% elastan, dubbelvävd, 4-vägsstretch 230 g/m². Tunnare 4-vägsstretch som är både komfortabel och slitstark. Materialet är Oeko-Tex 100 certifierat. 

Dessa smidiga och bekväma målarbyxor är extremt mjuka och rörliga med avsmalnande ben. Byxorna är konstruerade för att klara krävande arbetsuppgifter utan att kompromissa med komfort och passform. Materialet är mjuk 4-vägsstretch som är både stark och stretchig åt alla håll.  

Byxorna har avancerade detaljer och specialanpassade fickor för spackel, målarkniv och borste samt hängfickor. Knäskyddsfickan är förstärkt med CORDURA®-stretch utvändigt och stretch invändigt för ökad rörlighet. Mjuk meshstretch i knäveck för god ventilation. Benavslut med förstärkning på baksidan ger effektivt skydd mot slitage. 

1531 Målarbyxa  
7131 Målarbyxa Dam  
Kvalitet 1210: 100% bomull, twill, 320 g/m². Formstabilt med hög komfort. Finns i flera färger. Sanforiserad bomull. Populär inom industri och service. Materialet är Oeko-Tex® 100 certifierat.  

Målarbyxor med funktionalitet som behövs för daglig arbetskomfort. Bomullstyget har en utmärkt absorptionsförmåga och förhindrar att du får färg på huden. Förstärkta knäskyddsfickor, bakfickor och penselficka i CORDURA®. 

Utöver detta erbjuder vi på Blåkläder skjortor, t-shirts, överdelar, jackor, kepsar och overaller som är perfekt anpassade för dagens målare. 
Kolla in hela vårt sortiment här: https://www.blaklader.se/sv/produkter/alla-produkter?sortorder=5&page=2&filters=6356:2:5125:2 


Till sist, några saker som du bör tänka på när du vill hitta den perfekta målarbyxan:

– När det kommer till målarbyxor är det av yttersta vikt att välja rätt storlek, eller snarare; din storlek. 

– Bry dig om dina knän. När du hittar din storlek i kombination med att knäna passar perfekt (vilket innebär att knäskydden används fullt ut) kommer du att kunna bli av med många års smärta i kroppen. 

– Beroende på om du arbetar inomhus eller utomhus bör du välja byxans tjocklek efter behov. Ju tjockare byxa, desto mer värme. 

– De allra flesta målarbyxor från Blåkläder är 100 procent bomull, vilket föredras av de allra flesta målare. 

– Blir det kladdigt ibland? Välj en byxa med hög absorptionsförmåga. Våra målarbyxor har olika absorptionsförmåga, vilket naturligtvis är en viktig del att tänka på när du väljer det plagg som passar dig bäst. 

– Välj målarkläder som täcker dig. Tänk på dem som skyddskläder. 

– Tvätta din målarbyxor från Blåkläder regelbundet. Det gör att de håller ännu längre.  KOLLA IN HELA VÅRAT SORTIMENTFÖR MÅLARE
Växel:

0325-66 19 00

Kundservice:

0325-66 19 10

Blåkläders huvudkontor

Box 124

512 23 Svenljunga

Öppettider

Måndag-torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-15:15

Lunchstängt 12:00-12:45

Besöksadress

Prästagärdet 3

512 53 Svenljunga


© 2022 BLÅKLÄDER AB. Alla rättigheter förbehållna.