poster
HUR KLÄR JAG MIGFÖR REGN?

HUR KLÄR JAG MIG FÖR REGN?

När du arbetar utomhus i regn och vind vill du verkligen ha kläder som håller dig torr och varm, men samtidigt också kunna röra dig fritt utan att bli svettig och klibbig. När behovet av skydd mot väta, vind och kyla är som störst är det absolut viktigaste att regnkläderna håller vad de lovar.

Tänk på detta när du ska ta fajten mot regnet:

– Välj regnkläder baserat på vilket yrke du har. Ju mer du arbetar utomhus i väderutsatta miljöer, desto högre nivå av regnkläderna behöver du.

– Kom ihåg att hela kroppen måste skyddas från regn och kyla. Jacka, byxor och skor är det som gäller.

– Samtliga nivåer i Blåkläders kollektion Rainfighters är perfekta för hantverkare, trädgårdsmästare, motorvägs- och byggnadsarbetare, fiskare och alla andra som arbetar utomhus.

– Alla kläder i Rainfighters-kollektionen har en enhetlig passform och funktion, men med olika längder på jackor och med eller utan varsel.


Vi har regnplagg för alla situationer och omständigheter; från lättare basplagg som fungerar utmärkt under tuffa förhållanden till fantastiskt slitstarka och extremt hårt arbetande regnkläder för hårda eller till och med extremt hårda förhållanden. Att få ett plagg vattentätt är en hel vetenskap, men grunderna är att tyget i regnkläder normalt måste ha en vattentäthet på 3 000 mm (3 m) eller mer.

Tyget i dessa plagg, jackor eller byxor, är laminerat med ett membran för att göra det vattentätt samtidigt som det ska kunna andas. Med laminering menas att man applicerar en tunn plastfilm på tyget. Det finns två huvudtyper av laminering; en har små mikroskopiska porer som släpper ut ånga men är för små för att vattendroppar ska komma in. Den andra typen har ett material i lamineringsfilmen som transporterar fukt inifrån plagget och överför det till utsidan. Detta är mest lämpligt för kläder som bärs i kallt klimat, eftersom den fukttransporterande effekten kräver att temperaturen är kallare på utsidan av plagget än på dess insida.

Tygens framsida är vanligtvis förstärkt med en vattenavvisande finish för att maximera dess vattentätningsegenskaper. Detta säkerställer att regndropparna rullar av ytan och hindrar vatten från att absorberas av yttertyget, vilket förhindrar att kläderna blir tunga och kalla. Det hjälper också till att avvisa smuts, vilket annars kan få vatten att tränga igenom membranet.

Vi har delat in våra regnplagg i tre nivåer för att hjälpa dig välja rätt regnskydd.


ANPASSA LEVEL EFTER DITT BEHOV RAINFIGHTERS LEVEL 1-3

LEVEL 1 – FOR TOUGH CONDITIONS

LEVEL 1 är basmodeller för de som behöver vara rörliga och arbeta i ett lätt och smidigt material, där det ska vara enkelt att ta på och av plaggen efter behov. Jackorna är försedda med smarta funktioner såsom avtagbar huva, lättåtkomliga fickor samt stormknäppning som stänger ute vätan. De har tvåvägsblixtlås med dragkedja ända upp i kragen och en möjlighet att fästa ID-kort på jackans ena ficka. Byxorna har resår och dragsko i midjan. De har justerbar nederkant och benen är vida så att man enkelt kan ta på och av byxan med skorna/stövlarna på.

LEVEL 2 – FOR TOUGHER CONDITIONS

LEVEL 2 väljer de som behöver ett mer slitstarkt material och arbetar utomhus under hela arbetsdagen. Funktionerna är utökade på denna nivå med mekanisk ventilation och jackorna är försedda med avtagbar luva samt neoprenmudd i ärmarna som håller kroppsvärmen även vid väta. Kragen har fleece på insidan för hög komfort och ärmarna är justerbara. Byxorna har avtagbara hängslen och praktiska ficköppningar med möjlighet att hänga ut spikfickorna. De har bra passform med resår i midjan samt öppningskil i benavslut med knappar för att man enkelt ska kunna ta på och av byxan med skorna/stövlarna på.

LEVEL 3 – FOR TOUGHEST CONDITIONS

LEVEL 3 väljer de som behöver ett extremt slitstarkt material, där man arbetar utomhus länge i tuffa väderförhållanden. Jackorna i LEVEL 3 är försedda med avtagbar luva samt neoprenmudd i ärmar som håller kroppsvärmen även vid väta. Kragen har fleece på insidan för hög komfort och ärmarna är justerbara. Hängslebyxan har extremt slitstarkt material med svetsade sömmar, justerbara hängslen, justerbar midja med knappar samt kil med öppning längst ned för att enkelt ta av och på byxan med skorna/stövlarna på.

KOLLA IN ALLA BLÅKLÄDERS REGNKLÄDER- FRÅN TOPPKLASSPLAGG TILL SMIDIGA PONCHOS

REKOMMENDERADE PLAGG FÖR VATTENTÄTHET, ANDNINGSFÖRMÅGA OCH VÄRME

Kundservice:
0325-66 19 10

Blåkläders Huvudkontor

Box 124

512 23 Svenljunga

Öppettider

Måndag-torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-15:15

Lunchstängt 12:00-12:45

Besöksadress

Prästagärdet 3

512 53 Svenljunga

© 2024 BLÅKLÄDER AB. Alla rättigheter förbehållna.