VÅR BERÄTTELSE
DETTA ÄR VÅR BERÄTTELSEDETTA ÄR BLÅKLÄDER

Allt började för över 60 år sedan i landsbygdens Sverige. I dag hittar du Blåkläders högkvalitativa arbetskläder i hela världens smutsiga verkstäder, leriga byggarbetsplatser, krävande arbetsmiljöer och bland svetsstänk och gnistor.

Vi har kommit långt, men känner oss varken färdiga eller nöjda.
Följande är vår historia. Häng med på resan.

VÅR BERÄTTELSE
DET VI TROR PÅ - ÄR VAD DU FÅR

VI HAR EN PASSION FÖR KVALITET

Vi utmanar oss ständigt till att förbättra oss själva och våra produkter. Alltid med en positiv attityd och knuten näve. 

Vi är obevekliga i vår strävan efter högsta kvalitet och standarder. Vi testar, testar och testar igen. 

Vi utvecklar smarta och långvariga lösningar baserade på en djup förståelse för våra kunders behov.  

VÅR BERÄTTELSE
Vår historiaMed mer än 60 år i branschen har det funnits många ikoniska stunder. Här är några av de mest minnesvärda.
1959
1984
1992

Grundades med produktion i Sverige
Med våra rötter fast planterade i den svenska textilindustrins hjärta har Blåkläder en lång och stolt historia. Med mer än 60 år i branschen har vi en djup och genuin kunskap om arbetskläder.

VÅR BERÄTTELSE
BLÅKLÄDER I VÄRLDEN

Blåkläder har tillverkat och sålt arbetskläder sedan 1959, från början enbart på den svenska marknaden. I dag är vi en av Europas största tillverkare av arbetskläder då vi producerar cirka 4,5 miljoner plagg per år i våra fabriker. 

Förutom Sverige har vi representation i följande länder:
Norge, Finland, Danmark, Storbritannien, Irland, Frankrike, Belgien, Nederländerna, Tyskland, Schweiz, Italien, Estland, Lettland, Polen, Tjeckien, Spanien, Island, Österrike, Kanada, USA, Australien och Japan.  

VÅR BERÄTTELSE
VÅR PRODUKTION

Blåkläder tillverkar sina plagg på fabriker som är nära kopplade till företaget. Produktionen i Vietnam startades 1992, följt av Sri Lanka 2006 och Myanmar 2018. 

Vår nära och långvariga relation med fabrikerna är en integrerad del av vår medvetna, hållbara produktion. Detta är ett åtagande vi har tagit oss an för att säkerställa att våra plagg tillverkas enligt högsta sociala, etiska och miljömässiga standarder. Det överensstämmer inte bara med nationella och internationella konventioner (FN och ILO) utan också med kvalitets- och hållbarhetsstandarder som ständigt kontrolleras och granskas. 

Vårt mål är att förbättra den socioekonomiska situationen för de människor vi arbetar med och de samhällen de bor i. Våra relationer ger oss ovärderlig tillgång och kunskap om förhållandena vid produktionsenheterna, vilket ytterligare gör det möjligt för oss att uppfylla våra åtaganden. 

Vi gör allt för att våra plagg ska produceras under förhållanden som bidrar till en mer rättvis framtid för de anställda. Vi ser också till att processer och förfaranden finns på plats för att garantera arbetstagarnas säkerhet och säkerställa respekt för mänskliga rättigheter och miljön. 

VÅR BERÄTTELSE
VÅRA IKONER Det finns byxor och sedan finns det ikoner. Här är våra.
1984
2008
2017

DEN SANNA RYGGRADEN (1530) 
Utan dig är vi ingenting. Den här hårt slående hjälten är den sanna ryggraden i Blåkläder, och den utvecklas fortfarande. En heroisk klassiker med ett evigt utseende som bokstavligen kommer att hålla livet ut.