We have updated our integrity policy. By continuing to use our website you agree to these terms and conditions. Read more about the integritetspolicy.

  • Fakta

    Namn: Evelina Andersson
    Ålder: 25
    Yrke: Arbetsledare


”Det är på tiden att bekväma och funktionella arbetskläder utvecklas för kvinnor”

Evelina Andersson jobbar som arbetsledare på ett utav Sveriges största byggföretag. Hennes jobb ställer hårda krav på funktion och passform då hon ständigt är i rörelse.

 - Det är viktigt att kläderna är bekväma och har bra passform. Byxorna får gärna vara i stretch och lite högre i midjan. Det måste finnas fickor och detaljer på kläderna så man kan bära med sig de verktyg, block och andra tillhörigheter som man dagligen använder.

Evelina är en utav fyra stycken engagerade testpiloter för Blåkläders damkollektion och hon poängterar vikten av arbetskläder anpassade till kvinnor

- För att få en mer jämställd bransch är det på tiden att bekväma och funktionella arbetskläder utvecklas för kvinnor. Lika förutsättningar ger rätt signaler till de tjejer som funderar på att utbilda sig till ett yrke inom branschen då utbudet inte enbart riktar sig till män.