BLÅKLÄDER SATSAR PÅ RALLYCROSS!

0-100 km/h på 1,9 sekunder. Snabba bilar är det minsta man kan förvänta sig under VM i Rallycross. I månadsskiftet juni-juli samlas sportens stjärnor på Höljes motorstadion för att göra upp om världsmästartiteln. Blåkläder går in som partner till evenemanget.

Blåkläder är inga nybörjare inom Rallycross. Sedan tidigare är man huvudsponsor till Robin Larsson, en av Sveriges bästa Rallycrossförare.

– Vi gillar att förknippa oss med personer och event som linjerar med Blåkläder som varumärke. Fart, fläkt och attityd i kombination med snabba bilar och skön stämning skapar ett perfekt sammanhang för oss, förklarar Peter Mönhage, Sverigechef på Blåkläder.

VM i Rallycross, eller Swecon World RX of Sweden, räknas bli en folkfest i stora mått. Till skogarna i Torsby vallfärdas åskådare från hela Norden för att njuta av snabba bilar och härlig atmosfär.

– Vi räknar med över 45 000 besökare under helgen. Rallycrossen är världens snabbast växande motorsport och VM i Höljes räknas bli en av världens absolut bästa rallycrosstävlingar, säger Morgan Östlund, General Manager för Höljes.

Som sponsor kommer Blåkläder finnas på plats och göra sin populära ”Häng i brallan” där man kan prova företagets slitstarka hantverksbyxa. Man kommer också att sälja en unik kollektion framtagen enbart för Höljes 2017.

Swecon World RX of Sweden kommer att gå av stapeln 29 juni-2 juli på Höljes Motorbana i norra Värmland. För Sverige kör bland annat Robin Larsson, Mattias Ekström, Johan Kristoffersson och bröderna Kevin och Timmy Hansen.