BLÅKLÄDER LYFTER SINA REGNPLAGG TILL NYA NIVÅER!

När Blåkläder tänker regnplagg är det helt andra förutsättningar än ett stilla sommarregn som gäller. För yrkesarbetare som vistas ute på fältet, på land och till havs, är regnet en fruktad motståndare som inte får underskattas. Den nya serien vänder sig till yrkesverksamma med höga krav på slitstyrka, komfort och funktion.

Med serien som passande nog kallas Rainfighters, har Blåkläder som ambition att förse alla som arbetar utomhus med regnplagg som svarar upp mot såväl något lättare som betydligt hårdare väderförhållanden. Man har lagt sig vinn om att träffa rätt med funktion och materialval för olika behov och yrkestillfällen, vilket blivit möjligt genom att dela in plaggen i tre olika nivåer.

Enligt teamet bakom plaggen kännetecknas serien av tydlighet kopplat till funktion och användning. Genomgående är högkvalitativa materialval och en serie praktiska funktioner. Plaggen är konstruerade för att bäras utanpå den ordinarie klädseln och vara enkla att dra av och på. Genom en tydlig kategorisering kan användaren snabbt hitta rätt plagg som passar utifrån behov och yrkesområde.

Blåkläders Sverigechef Peter Mönhage, är övertygad om att den nya serien kommer fylla ett behov på marknaden:

- Regnkläder är förvisso inte ett nytt produktområde för oss, men det var dags för en uppgradering av den förra kollektionen. Nu lyfter vi upp regnplaggen till samma nivå som våra andra kollektioner. Samtidigt ser vi en tillväxtmöjlighet i den här kategorin. Det finns behov av riktiga proffsplagg för de yrkesmänniskor som inte kan välja att stanna inomhus när himlen råkat öppna sig och regnet öser ner.

Rätt plagg för rätt tillfälle

Plaggen är indelade i tre olika nivåer: “Level 1, 2 och 3.” Den första nivån är något lättare basplagg speciellt utvecklade för den som vill ha smidiga och starka regnplagg med större rörlighet. Genomgående för hela serien är jackor och rockar med avtagbar huva, stormknäppning, svetsade sömmar och praktiska utanpåfickor. Byxorna har justerbara benavslut med knappar för att lätt kunna dras av och på utanpå stövlarna.

“Level 2 och 3” skruvar upp funktionaliteten och slitstyrkan ytterligare ett par snäpp. Här handlar det om kraftigare material för långa arbetspass i extrema väderförhållanden. Plaggen har utökade funktioner, bland annat neopren-försedda muddar (våtdräktsmaterial) som minimerar läckage och håller värmen under ihållande väta.

Tydliga beskrivningar underlättar valet

Terés Wilbaste, produktutvecklare på Blåkläder, förklarar strategin bakom nya serien:

- Vi har tagit fasta på att skapa slitstarka och moderna regnplagg som fungerar i arbetslivet tack vare goda egenskaper och smarta detaljer. Men vi har också jobbat med att förtydliga funktionerna med lättbegripliga beskrivningar, så att man enkelt ser vilka behov plaggen uppfyller och vad materialet uträttar i olika situationer. Kraven på plaggen skiftar beroende på förutsättningarna och vilken typ av arbete det handlar om. Genom att förpackningarna är försedda med tydliga beskrivningar av de tre nivåerna vill vi underlätta för butikspersonalen att snabbt hitta rätt plagg till kunderna.

När det kommer till de tekniska detaljerna har det skett en hel del uppgraderingar. Terés förklarar:

– I Rainfighters-serien har vi exempelvis försett jackorna med droppkant, med avrinning baktill som hindrar vattnet från att rinna ner i skorna. Neopren-muddarna (Level 2 och 3) sluter tätt om handlederna och gör det möjligt att jobba med armarna uppsträckta, utan att vattnet rinner in. Det finns också praktiska ficköppningar som gör att du kommer åt dina verktyg innanför regnplagget, något vi tror kommer uppskattas mycket av yrkesproffsen.

Slutanvändarnas synpunkter betyder mycket

Peter Mönhage utvecklar:

– Alla är inte i behov av högpresterande plagg i sitt arbete, utan värdesätter att plaggen är lätta och smidiga att röra sig i. För vissa jobb är det däremot högsta prio att plaggen klarar snabba omkast i temperatur och väderlek, speciellt här uppe i Nordeuropa. Man kan helt enkelt inte riskera att bli blöt och nedkyld om man har en krävande uppgift att lösa. Med den här serien täcker vi in hela spektrat.

Han betonar att när det gäller utvecklingen av serien har Blåkläder sin vana trogen lyssnat mycket på slutanvändaren.

– All produktutveckling sker i nära samarbete med våra användare. I slutändan är det de som kommer använda plaggen ute på arbetsplatserna - och då ska de fungera till hundra procent. Därför är användarnas synpunkter väldigt betydelsefulla för oss. Vårt mål med de nya regnplaggen är att de inte ska upplevas annorlunda att jobba i än vanliga arbetskläder och det tycker jag att vi har lyckats med.

Du hittar Rainfighters hos utvalda återförsäljare av Blåkläder.