By continuing to use our website you agree to these terms and conditions. Read more about the integrity policy integritetspolicy.

What´s new

Fördelarna med en autocutter istället för en manuell skärare

den 11 september 2017

⦁    Reducerade materialkostnader.
Vid tillverkning av kläder, omfattar tyget så mycket som 50% av vad plaggkostnaden. Om man byter ut den manuella skäraren till automatiserad skärning brukar materialbesparningen bli 1 %. Under ett år betyder det en summa på hundratusentals dollar för vissa tillverkare.

⦁    Minska arbetskraven och eliminera behovet av kvalificerade skärare.
Arbete är en viktig faktor när man överväger övergången till automatiserad skärning. Att hitta kvalificerade skärare blir allt svårare att finna och det tar lång tid att lära sig. Exempelvis kan det ta upp till två år för en person att lära sig att bli professionell skärare. Med ett automatiserat skärsystem kan användare lära sig att skära delar på bara några timmar oavsett erfarenhetsnivå.

⦁    Accelerera syprocessen.
Datorstyrd skärning kommer alltid att producera fler och snabbare snittdelar än den mest skickliga handskäraren. Automatiska skärsystem är utformade för att skära perfekt på rätt plats, varje gång. Denna noggrannhet ger bättre förutsättningar även i nästa skede när tyget kommer till syrummet där symaskinsoperatörerna kan sy snabbare och mer exakt och behöver inte kompensera för dåligt skurna delar som inte matchar.
 

⦁    Maximera värdefullt golvutrymme.
Jämfört med en manuell skärning kan en automatiserad skärare minska golvutrymmet med 20 till 50 procent. Dessutom kan de flesta skärsystemen skära 24 timmar om dygnet utan pauser.
 

 


För mer information och frågor, vänligen kontakta:
saljsupport@blaklader.com

Join the conversation

Temperaturerna i fabrikerna

den 15 april 2017

Hur det fungerar

Förångande luftkonditionering använder förångning för att kyla luften. I en förångningskylare cirkulerar en pump vatten från behållaren till en kylkudde som i sin tur blir väldigt blöt. En fläkt drar luft utifrån enheten genom den fuktiga dynan. När den passerar genom dynan kyls luften genom indunstning. Nyckeln till effektiv avdunstningskylning är att säkerställa att alla kylkuddarna alltid är mättade under drift och att systemfläkten och motorn är dimensionerade och utformade för att leverera lämpligt luftflöde.


För mer information och frågor, vänligen kontakta:
saljsupport@blaklader.com

Join the conversation
a